Ben Yildiz Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberlesme Mühendisligi ögrencisi Sevval Çavdar. Ingilizce dil becerilerinin etkin bir sekilde gelismesi için sadece akademik degil, ayni zamanda gündelik yasantiya entegre edilmis pratiklerin çok önemli olduguna inaniyorum. Bu dogrultuda, dil ögreniminin en verimli sekilde gerçeklestigi ortamlarin, kisinin kendisini rahatça ifade edebildigi, günlük konular üzerine konusabildigi sohbet temelli dersler olduguna dair güçlü bir gözlemim var.
Savas döneminde Ukrayna’da gençlere yönelik düzenlemis oldugum gönüllü grup dersleri sayesinde, farkli altyapilardan gelen bireylerin bir araya gelerek dili nasil hizli ve kalici sekilde ögrendiklerini bizzat deneyimledim. Bu deneyimim, bana ögretici olmanin yalnizca bilgi aktarmak degil; ayni zamanda ilgi uyandiran, motive eden, karsilikli ögrenmeyi tesvik eden bir süreci yönetmek oldugunu gösterdi.
Planladigim birebir ya da küçük gruplu derslerde, katilimcilarla rahat ve destekleyici bir atmosferde, sohbet havasinda ilerleyen, tematik odakli oturumlar gerçeklestirmeyi hedefliyorum. Örnegin; bir ülkenin kültürü, yemekleri, hukuk sistemi, egitim yapisi veya günlük yasami gibi temalar üzerinden hem kelime dagarcigini hem de ifade becerilerini gelistirebilecek interaktif oturumlar tasarliyorum. Ögrenmenin keyifli ve dogal yollarla gerçeklestigi bu yaklasimin, dil becerilerini kalici ve özgüvenli sekilde gelistirecegine inaniyorum.